Delfshaven en Joop.nl.

Zondag jl. kreeg de gemeente Delfshaven (GKv) bezoek van de historicus Han van der Horst. Al was het gebouw aan de koude kant (verwarmingsproblemen); ik hoop wel dat hij een warm welkom had. Uit het verslag dat hij vandaag op de opiniesite van de VARA plaatste, bleek dat wel. Zie hier voor het verslag op Joop.nl. Han: bedankt voor je vriendelijke woorden. Fijn te horen dat je de kerk(dienst) zo hebt beleefd. De idee over hoe God anders was geworden als…. Tja. Laten we zeggen dat we het daar nog wel eens over zullen hebben.

Hier vind je de preek over 1 Samuel 15 waar Van der Horst naar verwijst. Eerlijk is eerlijk; een preek moet je eigenlijk beluisteren. Maar goed; je kunt de tekst dan i.i.g. lezen.

Aan de reacties onderaan het artikel van Van de Horst blijkt wel dat onze gemeente nog heel wat werk te verrichten heeft. Graag willen we laten merken in ons dagelijks leven dat we hartelijk betrokken zijn op alle mensen in onze omgeving; buren, de wijk, werk of hoe/waar dan ook maar.

Duidelijk is ook dat het geloof heel wat oproept. Onderaan de preektekst maak ik een begin om in te gaan op veelgestelde vragen over geweld in de bijbel. Jezus gebiedt ons vrede te zoeken (Matteüs 5:9).

Als je ons vragen wil stellen over ons geloof; welkom om dat te doen. Ik kan me goed voorstellen dat je heel wat zaken uit het geloof raar, absurd of afstotend vindt. In de preek zeg ik dat het voor christenen (die soms hun leven lang al geloven) soms haast niet te doen is om te geloven. Laat staan als je het helemaal niet gewend bent om te geloven. En zeker niet als er zulke afgrijselijke verhalen in de bijbel staan. Zeker kan ik dan ook niet beloven dat we op alles een antwoord hebben. En je hebt ook gelijk dat er op ons gedrag genoeg is aan te merken. We hebben de overtuiging dat God bestaat en dat het goed is met en voor Hem te leven. We doen dat zo goed mogelijk, geholpen door de Heer Jezus.

Als je wilt, kun je me mailen: delfshaak@kpnmail.nl en je bent welkom in een van de erediensten, Kuipersstraat 19, 3025 NT, Rotterdam (parkeren aan de Schiedamseweg, het hek van de school richting de kerk is open. Openbaar vervoer: Marconiplein). Diensten zijn op zondag om 9.30u en 16.30u.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.