Is D66 tóch bang voor de roe?

Het is verbazingwekkend dat het aloude Sinterklaasfeest nu via de achterdeur wordt aangepakt. De discussie gaat vandaag immers over Zwarte Piet terwijl het veel meer voor de hand ligt dat de Sint zelf afgeschaft wordt. Want met of zonder kruis op z’n mijter roept de goedheiligman met z’n oordeelsboek wel erg veel herinneringen op aan de christelijke god. Vorig jaar nam D66 het voortouw bij het afschaffen van allerlei ‘christelijke voordeeltjes’ zoals de koopzondag en de weigerambtenaar. Waarom werd de Sint toen gespaard? Is dat alleen maar discriminatie; de blanke Sint die bevoordeeld wordt ten opzichte van zijn zwarte helpers? Of is D66 tóch gewoon nog een beetje bang voor de roe?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.