KNVB democratischer met Koeman als nieuwe bondscoach

Uit de Telegraaf blijkt dat Hiddink de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt (NRC 19 december). Meer nog dan de niet-gekozen burgemeester is het apart dat het benoemen van de meest besproken functie van Nederland zo’n niet-publieke zaak is. Hoe lang houdt de KNVB het vol zo ondemocratisch te werk te gaan?

Het staat buiten kijf dat Hiddink van grote verdienste (geweest) is voor het voetbal in en buiten ons land. Maar behalve het argument van verjonging is er nog meer te zeggen ten voordele van Koeman als bondscoach. Hij heeft, in overeenstemming met zijn eigen voetbalcarrière, afgelopen jaren vaak bewezen juist in de wedstrijden waar het om gaat z’n elftal te kunnen laten winnen. Als we ooit nog eens wereldkampioen willen worden, is die intuïtie nog wel het meest van belang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.