Op bezoek bij Ayasofyamoskee in Dordrecht

Vrijdag 24 juni zijn we met drie leden van de Kandelaarkerk, voor het vrijdagmiddaggebed uit, even op bezoek geweest bij de Ayasofyamoskee in Dordrecht. Ons bezoek was een bemoediging in een situatie waarin de moskeeleden met geweld werden geconfronteerd (zie o.a. berichtgeving daarover in het AD).

Toen we gisteren in de moskee waren, kwam er een journalist van het AD binnen. We hebben haar verteld dat we in maart van dit jaar met twee groepen jongeren op bezoek zijn geweest in de moskee. (Dit jaar stond dat op het programma van het kerkelijke onderwijs aan jongeren, de catechese.) We zijn toen hartelijk ontvangen en hadden een goed en open gesprek over wat geloven in God betekent. Achteraf kregen we thee en pizza aangeboden en keken we mee met de voetbalwedstrijd (Atletico – PSV) die aan stond. Na afloop spraken we af contact te zullen houden. Ik was blij met die ontmoeting. Goede contacten vinden wij ook belangrijk omdat we in de wijk Staart een project hebben van onze kerk; Staartlicht.

Toen we daarom hoorden van dit brute geweld, besloten we langs te gaan ter bemoediging. Vandaag heeft het AD in de berichtgevingen kort iets weergegeven van wat we gisteren in de moskee over onze contacten met de moskeeleden hebben verteld.

We hopen dat God recht en vrede geeft in de harten van alle mensen en dat we in deze stad, onder Gods zegen, in goede harmonie met elkaar kunnen (blijven) omgaan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.