Huwelijksgespreksgroep voor starters (tm zeven jaar getrouwd)

In januari gaat er een huwelijksgespreksgroep van start. Deze cursus is bedoeld voor stellen die van plan zijn te trouwen en voor stellen die zeven jaar of korter getrouwd zijn. 

Als je gaat trouwen of getrouwd bent investeer je veel: in de trouwdag, je woning – noem maar op. Zomaar schiet het erbij in om stil te staan bij wie je voor God, elkaar en anderen bent. Daar komt bij dat we in een ik-gerichte tijd leven. Een relatie hebben en goed houden, gaat niet vanzelf. Huwelijksproblematiek gaat christenen niet voorbij. Hoe werk je op een goede manier aan je relatie? Hoe communiceer je? En wat wil de Heer met je huwelijksrelatie?

In vijf cursusavonden staan we stil bij dit soort vragen. Denk aan avonden over deze onderwerpen: onderlinge communicatie, man-vrouwverhouding (Efeze 5), seksualiteit en elkaar trouwblijven. 

De cursusleiders zijn Jeanet van Ramshorst, Annemarie en Matthijs Haak. Jeanet is relatietherapeut in Houten en lid van de NGK te Houten. Op haar site http://vanramshorstconsult.nl/ stelt Jeanet zich voor en lees je over haar werk(wijze). Jeanet, Annemarie en Matthijs hebben in Rotterdam – Delfshaven eerder huwelijksgespreksgroepen geleid. Een voorbeeld van zo’n cursus vind je op deze blog (2014). 

De taakverdeling is als volgt. Jeanet vult de avonden in over de psychologische, intermenselijke kant van een relatie. Annemarie en Matthijs spreken over de Bijbelse inhoud van de huwelijksrelatie. Uit evaluatie is gebleken dat het gewaardeerd wordt dat deze beide aspecten aan bod komen.  

Aan deze cursus is een kostenplaatje verbonden. Het is niet de bedoeling dat dat ervoor zorgt dat je niet kunt meedoen aan de cursus. Is dat wel het geval dan hoor ik dat graag.

In de cursus gaan stellen afzonderlijk met elkaar in gesprek. Maar we spreken ook gezamenlijk door over onderwerpen. De ervaring leert dat deze variatie meerwaarde heeft. Het gezamenlijke gesprek kan alleen als de groep niet al te groot is. We hebben daarom een maximum aantal deelnemers; zes stellen per cursus. Wacht niet te lang met opgeven als je graag wilt meedoen want bij zes stellen sluit de inschrijving. 

———————

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.