‘Nederlandse’ wraak op Ibn Ghaldoun

Twee journalisten werden geslagen door een leerling van de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun (NRC 18 juni). De journalisten hebben aangifte gedaan en de leerling werd opgepakt en wordt mogelijk geschorst. Wat zijn we toch een fatsoenlijk land. In dezelfde krant werd melding gedaan van de rechtszaak van de afschuwelijk doodslag op lijnrechter Nieuwenhuizen. Naast alle terechte reacties van afschuw bleek de wereld vooral te klein omdat het om een ‘Marokkanenprobleem’ zou gaan. Nu het mis gaat op een islamitische school is dit dé kans voor het ‘echte’ Nederland om erom heen te gaan, te provoceren, te filmen, in te zoomen op de problematiek en dat bij herhaling en in het kwadraat. Onvervalste ‘Nederlandse’ wraak waarvoor ik mij diep schaam. Afgelopen zondag hebben wij in de kerk gebeden voor alle leerlingen en het personeel van Ibn Ghaldoun. Dat diegenen die herexamen moesten doen zich goed zouden kunnen concentreren en dat niemand zich onheus bejegend hoefde te voelen vanwege het feit dat je deel uit maakt van deze school. Het lijkt er niet op dat ons gebed is verhoord. Extra aanleiding om in herhaling te bidden voor eerlijkheid en vrede in de maatschappij. Ik blijf erop hopen.

Beluister het gesprek hierover dat ik op RadioRijnmond had en lees mijn brief sluiten Ibn Ghaldoun een mantra is geworden in NRC Handelsblad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.